• Contact

  Berry de Vos
  Ringweg 53
  6141 LM Limbricht
  Tel: 06-46878701

 • Contact formulier

  Thanks!

  Bedankt voor uw e-mail. Ik neem zo snel mogelijk contact met u op.

  error key Required fields not completed correctly.

 • open panel

Mijn professie

Berry de Vos is eigenaar van Dynamic Change en partner bij het Programmahuis. Hij is als associé verbonden aan Berenschot en lid van Center for Evidence Based Management. Daarnaast is hij aangesloten bij diverse netwerkorganisaties en denktanks.

Berry heeft na zijn economische en bedrijfskunde studie zijn Master in changemanagement behaald aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Daarnaast heeft hij diverse certificeringtrajecten doorlopen, waaronder programma- en projectmanagement, businessanalyse, trusted advisor en faciliteren van workshops en groepsdynamica. Hij heeft ervaring opgedaan bij en (ge)werkt voor opdrachtgevers in de publieke sector, industrie, automotive en telecom & mobile.

Onderwerpen waar Berry zijn expertise in heeft opgebouwd zijn terug te leiden tot onderstaande vier kernthema’s. De vier perspectieven van Dynamic Change zijn werkzame principes binnen deze verander- en managementthema’s

 • Organisatiebesturing en performance
 • Strategie- en inrichtingsvraagstukken
 • Programma-, projectmanagement en procesregie
 • Organisatieontwikkeling en samenwerkingsvraagstukken

 

In mijn adviespraktijk vormt de context en koers van de organisatie en daarmee verbonden opdracht het uitgangspunt. Als adviseur vind ik het psychologisch contract de basis van de relatie en combineer ik de volgende drie rollen, te weten de ‘expertrol’: noodzaak tot veranderexpertise/informatie, de onderzoeksrol: stellen van diagnose- of uitvoeren van (organisatie)onderzoek, de ‘procesrol’: noodzaak tot begeleiding van de klantorganisatie bij taaie vraagstukken.

Als programma-, project- of interimmanager draag ik zelf bij aan het besturen en veranderen van organisaties en haar veranderopgaves. Daarbij gaat het om intentionele, doelgerichte en integrale vraagstukken verbonden aan het bestaansrecht van de organisatie.

Programma’s en projecten bestaan in mijn visie uit een samenstel van vraagstukken –van routine tot zeer ambigue- gevat in een kader van aanpakken– van eenvoudig maakproces tot zeer ingewikkeld zoekproces. Een programma of project kan alle varianten in zich dragen.

Het doceren over het vakgebied en trainen van groepen en teams vormt een belangrijk aandachtsgebied binnen mijn professie.

In mijn professionele omgeving zoek ik altijd naar manieren om veranderingen vorm te geven. Veranderen en interveniëren zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. ‘Niet’ interveniëren bestaat gewoon niet.

Belangrijk uitgangspunt is dat de juiste interventies in de juiste context worden uitgevoerd. Mensen en organisaties zijn geen systemen waar je zomaar dingen op uit moet gaan proberen, daarom ondersteun ik mijn interventies en ingrepen door wetenschappelijk geformaliseerde en empirisch onderbouwde kennis, dan wel gebaseerd zijn op herhaald aantoonbaar positieve resultaten in de praktijk.

© 2014 Dynamic Change Management | Disclaimer & Privacy